Контролирани на закрито, тези фактори могат да навредят на тялото ви.

Не отлагайте и вземете своя днес. Защото здравата кожа е щастлива кожа!

Когато става въпрос за лятото, има много начини да се насладите на невероятното на открито и да избегнете клопките. Има пълна гама от забавни и страхотни тренировки за тези летни дни. Сега укрепете тялото си, изгорете мазнините и тонизирайте кожата си сред множество други предимства. От тренировка на чист въздух, когато летният въздух е мек, до рутината на закрито, когато стане твърде горещо, за да тренирате навън, има цял набор от възможности за ентусиастите за здраве и фитнес.

Предимства и съвети за летни тренировки на открито

Съдържание

Предимства и съвети за летни тренировки на открито Тренировки на открито Най-добро лятно оборудване на открито Отидете на закрито, за да победите жегата

Качеството на въздуха е 2 до 5 пъти по-добро на открито. Естествената светлина на открито осигурява витамин D и много слънчева светлина за повдигане на настроението. Освен това подобрява настроението, подобрява качеството на съня и се отървава от фактори, свързани с разстройства като ЕАД. Нервната система също постига благоприятно въздействие от упражненията на открито. Независимо дали избирате колоездене, бягане или джогинг на открито, гледките, пейзажът и звукът изпращат мозъчни сигнали, които са по-активни от избора на бягаща пътека или стационарен цикъл, който не може да повтори това.

Научните проучвания показват, че упражненията на открито са изходът за повишаване на жизнеността, самочувствието, удоволствието и ентусиазма. Това също води до по-голямо намаляване на депресията, напрежението и умората. Според EPA повечето хора прекарват по-голямата част от живота си на закрито. Звукът, светлината, температурата и текстурата могат да окажат въздействие върху тялото. Контролирани на закрито, тези фактори могат да навредят на тялото ви. Когато сензорната стимулация от заобикалящата среда не варира, мозъкът не получава стимулация. Дейностите на открито помагат за аклиматизиране на тялото към различни метеорологични условия и терен, повишавайки способността на тялото да оцелее при различни условия. Ето най-добрите дейности на открито, за да се възползвате максимално от лятото и важни съвети, които могат да ви помогнат.

Заложете на тренировъчната площадка

Първият ход към ефективната тренировка през лятото на открито е да разберете къде ще тренирате. Когато има пътеки за бягане или гори, това може да има положително въздействие върху нивата ви на фитнес. Там, където има ограничено отворено пространство, трябва много внимателно да прецените възможностите си. Първият вариант е да тренирате в собствен двор, поле или пътека за бягане. Друго е да използвате територията около дома си за тренировка. Дори плажът може да направи чудеса за фитнес упражненията ви. Изберете паркове във вашия район или джунгла или фитнес зали на открито. Ако наблизо има езеро, плуването, греблото или каяк са чудесни възможности.

Изберете Разнообразие

Прекомерният контрол върху климата и терена може да ви постави на автопилот. Трябва да тренирате на открито, където има разнообразие. Въпреки това, бъдете в безопасност, вместо да съжалявате. Трябва да внимавате за бъгове и паяци за един. Научете специфичните проблеми на района, през който се преминава, и поставени табели, така че камъните, малките пещери и корените на дърветата да не са препъни камък (буквално). Избягвайте разливи по неравни терени, като останете напълно ангажирани. Независимо дали бягате, ходете пеша или обикаляте по натоварени маршрути, не забравяйте да внимавате за трафика. Дехидратацията е друга опасност, за която трябва да внимавате. Изберете спортни добавки, ако планирате да тренирате продължително време.

Абсорбирайте Елементите

Стойте далеч от екстремни температури и изберете външни светлини. Те могат да ви помогнат по повече начини, като просто запазвате силата на тялото, като влияят върху регулирането на съня. След като мястото и времето на упражнението са обсъдени, допълнителната стъпка е заедно творческа.

Тренировки на parazitol измама открито

Свободен стил

Снимка: PX Тук/ CC BY

Търсенето на преживявания, които не можете да имате на закрито, е важно. Критично е да си свободен. Ако има стабилен камък в близост до мястото за тренировка, използвайте го за извършване на напади. Ако има постоянен наклон, карайте се по-бързо, за да получите най-доброто въздействие от тренировката. Възползвайте се от отворените пространства и канализирайте различни части на тялото. Опитайте ходене на раци или изкачване за горната част на тялото и скачане, прескачане, скачане и подскачане за долната част на тялото.

Опитайте силно дърво, на което да правите сгъвания в коленете или коремни преси или набирания. Усъвършенстваните упражнения включват стойки на ръце и лицеви опори. Разходете се през дънер, за да подобрите чувството за баланс. Експериментирайте с натискане отгоре, люлеене и мъртва тяга на клон. Използвайте системи за наблюдение, за да видите дали получавате най-доброто въздействие от тренировката.

Упражнения за телесно тегло

Друг популярен избор за летни упражнения на открито са движенията за тренировки с тежести. Те включват изправяне, напади, набирания, бърпи и клекове. Тренирайте върху неравен терен и асиметрия за най-добри резултати. Това предизвиква основния контрол и баланс. Опитайте съответно с клекове или лицеви опори нагоре или надолу.

Спринтове, тирета и бягания

Спринтът е най-добрата лятна дейност на открито. Той е идеален за изграждане на сила и фитнес на сърцето. Бягайте на кратко разстояние и повторете спринтовете. Върнете се и бягайте отново. Ударите на стадиона и бягането по хълма също са чудесно упражнение за тези, които търсят трудно предизвикателство. Трябва да наблюдавате стъпалото, да спринтирате нагоре и да отидете надолу. Скоростната игра също може да бъде от полза за вашата лятна тренировка. Променяйте скоростта, с която бягате, бягате, спринтирате или вървите по терените, които има.

Играйте игри с топка или Hula Hoop

Вземете приятели за няколко кръга на софтбол, кикбол, волейбол или доджбол. Докато скачането на въжета изгражда пъргавина и подобрява кондиционирането, хвърлянето на обръч също може да направи чудеса. Планирайте тренировки и тренировки в тандем, за да изградите сила и издръжливост.

Предизвикайте себе си с писта с препятствия

Курсовете за препятствия също предлагат ловкост, скоростна тренировка и сила чрез катерене, спринт и пълзене. Скочете от камъни, паднали трупи или използвайте маймунски бардове. Предизвикайте себе си, като мащабирате дървета.

Най-доброто лятно оборудване на открито

Тръби за съпротивление

Хирургическите тръби са един от най-добрите инструменти за силови тренировки на открито. Една лента с умерена тежест ще бъде достатъчна за движения и упражнения, включително удължаване на трицепс, мъртва тяга, изтегляне, гребане, преси за гърди и мухи.

Медицински топки

Те са чудесни за тренировки на партньор, хвърляне отгоре и удари. Медицинската топка служи за предлагане на подвижна съпротива за различни видове упражнения с телесно тегло. Въпреки това, трябва да сте сигурни, че не избирате повече от десет процента от телесното тегло.

TRX

Милонови каишки с дръжки в мрежеста чанта формират ядрото на този набор от упражнения на открито. Закачете края му за дървото и изпълнявайте всяко упражнение от сгъване на крака до клек с допълнително предизвикателство, за да тонизирате тялото си.

Гири

Те се наблюдават най-често при вътрешните венци. Но тези сфери с дебели горни дръжки са разнообразни и по-полезни от щанга. Прекрасно е за набирания, преси, замах и различни видове силови движения.

Опитайте с гума

Гумата е силна тактика, но може да работи и като страхотен тренировъчен партньор за тези, които искат да я връзват и удрят или да я използват за упражнения за мобилност на открито.

Преобръщането на гуми е силна тактика, но може да работи и като страхотен тренировъчен партньор за тези, които искат да го завържат и удрят или да го използват за упражнения за мобилност на открито.

Торби с пясък

Те са тромави, трудни за управление и предизвикват сила по различни начини, по които традиционните щанги и дъмбели не могат. Попълването на плик с пясък с подходящия материал за вашите фитнес нива и използването му за тренировка, освен просто да го удряте, може да бъде изход. Изпълнявайте утежнени преси, напади, гребане и клекове заедно с традиционните силови тренировки.

Велосипед

Най-ефективният инструмент за тренировка, който може да ви помогне по време на тренировка на открито, е велосипедът. Работи, когато искате да победите трафика и да тръгнете по планинската пътека. Така че има повече приложения от просто повишаване на нивото на фитнес.

Дъски, дъски за сърф и каяци

Снимка от: PX Тук/ CC BY

Плаващи устройства като тези, както и устройства с колела като ролери или скейтбордове, предлагат възможност да изпробвате своя рефлекс за накланяне. Това е отговор на неравен терен. Подобренията в наклонения рефлекс могат да намалят шансовете за наранявания или състояния като артрит.

Отидете на закрито, за да победите жегата

Когато лятото е месец, в който искате да отидете на плажа и да се потопите на слънце, това е и време да останете във форма и добре. Тренирането в жегата може да бъде предизвикателство, поради което тренировките на закрито също са полезни.

Опитайте всяко от тези невероятни упражнения, за да изградите сила на тялото си и да останете във форма и тонус. От скокове до лицеви опори, въздушни клекове, кръстосани коремни преси, бягане на място или дори кънки на лед могат да тонизират мускулите ви и да усъвършенстват силата ви. Освен това можете да опитате Руски Twist, напади, дъски, пърхащи ритници и клекове на стена. Набиранията и повдиганията на краката могат да укрепят тялото, докато ролките на раменете могат да подобрят гъвкавостта. Ето някои други страхотни упражнения на закрито, които можете да опитате.

Капоейра

Това е южноамериканска форма на изкуство, съчетаваща танц, музика, бойни изкуства и акробатика. Тя се корени в историята на Южна Америка и Африка и не е лесна тренировка. Но с ритници, непрекъснати движения, удари и разклащания, това може да бъде идеалният начин да предизвикате тялото си да премине към следващото ниво на фитнес.

Кетълбел кардио

Това е прекрасен начин да добавите сила и предизвикателство към вашата кардио тренировка. Излезте от обичайната скучна кардио рутина с пълни кардио упражнения и тренировки за сила на тялото, за да повишите нивата на фитнес.

Скално катерене на закрито

Най-добрата лятна тренировка е скалното катерене на закрито. Ако искате да победите обикновената тренировка, опитайте се да използвате приключенски спортове, като скално катерене на закрито. Откъснете се от обичайната елиптична машина или бягаща пътека и използвайте стената за по-добра мобилност и повече сила на тялото.

йога

Акробатична йога е специфична тренировка, включваща йога движения и въздушни движения с компресии на ставите за подравняване на тялото. Най-добрият начин да победите стреса и да се преборите с летния блус. Изберете различни форми на йога като гореща йога, силова йога, ащанга йога и много други.

Кардио кикбокс

Приемането на традиционните движения за кикбокс и комбинирането им с оптимистични движения и музика е това, което ви дава кардио версията на това упражнение. Изберете тази високоинтензивна рутина и се овластете с някои невероятни движения. Сърдечно-съдовата фитнес е наистина начинът да издигнете силата си до нов връх.

Бокс

Уроците по бокс, базирани на кардио или бокс на закрито, могат да послужат като полезен начин за тренировка с високо въздействие. Изгаря калории, подобрява координацията, изгражда енергийни мускули и повишава пъргавината и скоростта. Упражненията с ниско въздействие могат да осигурят качествени резултати, когато става въпрос за вашите фитнес нива.

Скачане на въже

Скачането на въжета е прекрасен начин за изгаряне на мазнини и влизане във форма. В зависимост от интензивността на упражнението, изгаряйте до 20 калории за една минута от скачане на въже.

Тай чи

Снимка: NASA/GSFC/Jinghong Джанис Чен/ CC BY

Тай Чи е древна практика, която се използва в китайската медицина за свързване на тялото и ума чрез бавни и контролирани движения на течности и медитации. Тази тренировка повишава силата, подобрява координационните умения и понижава кръвното налягане и стреса.

Топка за стабилност

Топката за упражнения е изработена от винил и надута, за да се използва по различни начини. От правене на клекове до опити да поддържате равновесие или седене върху него, тази топка за стабилност дава най-добрите резултати за балансирана стойка и укрепване на корема.

Хип-хоп танци

Хип-хоп танцът може да направи чудеса за вашата рутинна тренировка. Колкото по-забързана и хореографирана е рутината ви, толкова по-напреднала е скоростта, с която ще горят вашите калории.

Индобординг

Ако обичате да сърфирате, това е най-добрият избор. Опитайте индо дъска, за да тренирате и да добавите контрол и баланс към тялото си. Най-добрият начин за повишаване на силата на тялото е чрез цялостно кондициониране на тялото. Увеличете издръжливостта, гъвкавостта и издръжливостта чрез оборудване като щанги за тяло, съпротивителни ленти и тежести. Пълното кондициониране на тялото предлага ползите от всяко силови упражнения.

Упражнения с дъмбели

Независимо дали търсите тонизирани ръце или свободни тежести, направете добра инвестиция, за да постигнете точно това чрез дъмбели. Тези тежести могат да се използват за кардио упражнения за увеличаване на интензивността и подобряване на силовите тренировки.

пилатес

Тази популярна тренировка укрепва мускулите и ядрото. Предлага контрол върху мускулите и осигурява правилно дишане с телесна сила. Основана преди близо 7 десетилетия от Джоузеф Пилатес, многото форми на това упражнение на закрито са много напреднали.

Тъй като хората научават повече за храненето, повечето лоши хранителни навици са нещо, с което човек е наясно. Но липсва разбиране как да се противопоставим на тях. Въпреки че знаем, че преяждането е лошо, например, но какво да правим с това? За отслабване и оптимално здраве е важно да се отървете от лошите хранителни навици. Прочетете, за да разберете 5 от най-лошите хранителни навици и как можете да ги заобиколите.

Лоши хранителни навици и как да ги преодолеем

Съдържание

Лоши хранителни навици и как да ги нарушите Какво можете да направите Заключение

#1 Лошо планиране на хранене

Един от най-големите проблеми с храненето е лошото планиране на хранене. Изборът за хранене в последния момент, изборът на бързо хранене в движение и непланирането на седмичните хранения по-добре може да има неблагоприятни последици през цялата година. Спестете пари, усилия, време и намалете калориите с помощта на планиране на хранене. Опитайте се да добавите здравословни порции пълнозърнести храни, салати, зелени зеленчуци и други здравословни, питателни храни, пълни с витамини, минерали и други основни елементи, които са неразделна част от запазването на здравето на тялото.

#2 Прекомерно хранене навън

Снимка: Алекс Раналди/ CC BY

Ресторантите и заведенията за вкъщи са известни с огромните си порции и богатите на натрий преработени храни. Вместо това полагайте усилия да приготвяте ястия у дома си и полезни съвети, като например да поръчате питателна храна, докато сте навън. Солените и богати на мазнини храни, които са преработени и лишени от хранителни вещества, са почти навсякъде. Вместо това трябва да можете да четете етикетите на храните и да оценявате свежестта и здравословността на храната. Друго не-не е богатата на захар храна, която е почти неизбежна, ако решите да ядете навън. Освен бонбони, бисквитки и газирани напитки, има толкова много неочаквани източници на захар, които включват хляб, подправки и дори салатни дресинги. Проверете инвентара на пълната захар в диетата и проверете, за да избегнете празните калории.

#3 Безсмислено хранене, гигантски порции

Този хранителен навик върви ръка за ръка със затлъстяването. Независимо дали седите пред телевизора и поглъщате нездравословна храна или хапвате храна, богата на захар в движение, това ще ви направи много повече от насищане. Рафинираната мазнина и захар ще доведат до коремчета, нездравословни медицински състояния и още по-лошо, ако не ограничите този лош хранителен навик. Важно е да се храните разумно и по правилни причини. Не консумирайте храна, когато сте разсеяни или в напрегнат график.

Безсмисленото хранене може да има сериозни последици за здравето на индивида. Напускането на къщата за офис или работа без питателни пакетирани ястия, защото нямате достатъчно време, означава, че вместо това ще трябва да изберете преработени храни, които са любезни към вашите вкусови рецептори, но не и към талията ви.