De asemenea, va accelera procesul de vindecare fără nicio problemă de cicatrici.

Acest lucru provoacă o erupție în piele care și-a lăsat cicatricile sub formă de roșeață, cicatrici ridicate, plate și deprimate. Cu toate acestea, adevărul trist este că adesea aceste cicatrici rămân pe viață din cauza unor greșeli comune făcute cu rutina de îngrijire a cicatricilor de acnee.

Nu toate cicatricile de acnee sunt o problemă de îngrijorare a pielii de-a lungul vieții, unele dintre ele, în special, leziunile superficiale dispar de la sine fără nicio intervenție a unui anumit tratament. Cu toate acestea, nu toată lumea este atât de norocoasă să aibă un astfel de tip de acnee și ajung să aibă cicatrici neplăcute și urâte pe față, care nu numai că le afectează frumusețea feței, ci le împiedică și stima de sine.

Un alt lucru de care trebuie să fii conștient de faptul că acneea sau cosurile nu se limitează doar la adolescenți, deoarece te pot afecta în orice moment al vieții tale. Acesta este motivul pentru care puteți vedea că unele femei au probleme cu acnee chiar și la 40 de ani și peste.

Există mai mulți factori care afectează creșterea acestei probleme a pielii, dintre care modificările hormonale, tipul de piele, rutina proastă de îngrijire a pielii, îmbătrânirea etc. sunt mai frecvente. Deci, în afară de adolescenții care sunt victimele obișnuite ale acestei preocupări ale pielii din cauza schimbărilor hormonale bruște în corpul lor, și alți oameni pot dezvolta această problemă.

Acest lucru necesită o conștientizare a tuturor cu privire la măsurile adecvate de îngrijire și prevenire pentru a evita această inflamație a pielii, deoarece este un proces de îngrijire greșit care promovează creșterea acestor cicatrici încăpățânate pe piele.

De asemenea, cu o rutină de îngrijire adecvată, puteți preveni această problemă de inflamație recurentă a pielii și puteți asigura o piele proaspătă, uniformă și texturată pe tot parcursul vieții. Așa că, pentru a vă ghida mai jos, am enumerat câteva greșeli comune pe care oamenii le fac în general în rutina lor de îngrijire a acneei, care sunt principalele motive pentru aceste cicatrici neplăcute de pe fața ta.

12 cele mai mari greșeli făcute cu cicatricile de acnee

Îți alegi adesea coșurile

O greșeală comună pe care o face fiecare a doua victimă a acneei la un moment dat în viața lor este să-și culeagă cosurile. Este destul de evident să te simți neliniștit și neîncrezător atunci când fața ta este acoperită cu diferite forme și dimensiuni de coșuri.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că începeți singur tratamentul, alegându-l. Amintiți-vă că acest lucru nu vă va ajuta oricum, ci vă va cauza mai mult rău, deoarece această activitate a dvs. vă va crește infecția sau informațiile care vor duce la o creștere și răspândire mai mare a cosurilor.

Culegerea cosurilor nu este o soluție pentru problemele tale, deoarece aceasta îți va inflama mai mult acneea, lăsând o cicatrice profundă și puternică în urma ei. Deci, dacă doriți să scapi de cosuri, este mai bine să luați o sugestie de la un dermatolog care vă poate prescrie medicamentele necesare pentru a vă trata cosurile.

Acest proces sănătos nu numai că va ajuta la îndepărtarea cosurilor de la rădăcină prin tratarea cauzelor reale ale acestei probleme de piele, dar nici nu va lăsa să se dezvolte sau să răspândească cicatrici în spatele ei.

Îți storci cosurile

O altă greșeală comună care favorizează creșterea cicatricilor de acnee este stoarcerea coșurilor. Tentația de a strânge acele umflături de pe față este o reacție foarte evidentă, totuși poate fi foarte problematică pentru tine, deoarece acneea este o problemă a pielii foarte adânc înrădăcinată.

Deci, atunci când le stoarceți, bacteriile infectate se pot răspândi cu ușurință chiar și pe partea sănătoasă a pielii, ceea ce duce la inflamarea lor. Mai mult, poate crește și dimensiunea cosurilor existente.

Cea mai proastă parte a stoarcerii este că poate crea roșeață pe termen lung pe zona afectată, chiar dacă coșurile dispar în timp și uneori aceste cicatrici sunt permanente.

Deci, chiar dacă simțiți iritații, atunci nu faceți această greșeală de a strânge, în schimb puteți aplica o compresă rece pentru a calma și relaxa iritația. De asemenea, va accelera procesul de vindecare fără nicio problemă de cicatrici.

Aplicați tratament la fața locului la fiecare erupție

Fața ta are mai multe glande uleioase care sunt conectate cu suprafața pielii prin mii de țevi. Ori de câte ori oricare dintre aceste glande uleioase se înfundă, a început să se dezvolte pe piele, ceea ce duce la creșterea coșurilor și a altor tipuri de semne de acnee, cum ar fi punctele albe, punctele negre etc.

În graba de a scăpa de aceste diferite semne și cicatrici de acnee, femeile aleg să aplice sau să utilizeze tratament la fața locului, cum ar fi unguentele prescrise, totuși, prea des sau utilizarea regulată a acestor tratamente la fiecare erupție nu vă va proteja oricum de alte coșuri. cresterea totala.

Ca în orice moment, oricare dintre glandele uleioase se va înfunda și li se vor dezvolta cosuri. Așa că, deși aplicați aceste tratamente la anumite puncte, este posibil ca acestea să se diminueze sau să se reducă treptat, dar un alt coș va apărea pe față, pe care nu aveți un control fix.

Evitați utilizarea unui sistem bun de îngrijire a pielii pentru acnee

În multe cazuri, se constată că un regim greșit sau prost de îngrijire a pielii urmat de oameni îi determină să devină o victimă a acneei și a cicatricilor acesteia. Când deveniți o victimă a acneei, este foarte important să îi acordați îngrijire și atenție adecvată pentru a ameliora această problemă a pielii.

În acest context, utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală bogate în ingrediente precum alfa hidroxil și peroxid de benzoil ajută la combaterea acestei probleme a pielii, în special în cazurile de forme ușoare până la moderate de acnee.

În cazurile în care aceste medicamente contraindicate nu aduc nicio îmbunătățire vizibilă, consultarea dermatologilor este obligatorie. Problema acneei se dezvoltă de multe ori ca urmare a utilizării neprietenoase a pielii sau a produselor cosmetice, care pot înfunda cu ușurință glandele sebale de sub suprafața pielii, rezultând în erupție și cicatrici.

Așa că este foarte important să evitați utilizarea produselor dure și nesănătoase pe piele. De exemplu, evită să folosești săpunuri dure pe față, nu te spăla prea des pe față, deoarece diminuează uleiul natural din piele, nu folosește produse cosmetice care înfundă porii, deoarece crește inflamația și agravează starea ta.

Folosiți un exfoliant dur pentru a vă curăța erupțiile

Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii în regimul lor de îndepărtare a cicatricilor de acnee este că folosesc un exfoliant dur sau un exfoliant în speranța că îndepărtarea stratului extern al pielii va elimina aceste cicatrici dure, care nu sunt adevărate.

Inflamațiile acneei sunt o sperietură adânc înrădăcinată, care nu poate fi îndepărtată cu ușurință sau în doi sau trei pași de exfoliere. Aceste cicatrici adânci înrădăcinate trebuie tratate numai cu un exfoliant moale, bogat în ingredient natural, cu spumă ușoară, acizi din fructe.

Trebuie să utilizați un exfoliant atât de blând și sănătos pe față cu înțelepciune și dacă nu obțineți niciun rezultat eficient din acest lucru sau observați o îmbunătățire a inflamației, nu mai folosiți autotratamentul și consultați-vă cu dermatologul pentru a preveni riscul de acnee. creșterea cicatricilor.

Evitați să purtați SPF

SPF sau factorul de protecție solară oferă protecție pielii de razele UV dure care vă pot inflama cu ușurință, ducând la roșeață și alte probleme ale pielii. De asemenea, razele UV ale soarelui vă pot face cicatricile mai adânci și mai grave.

Prin urmare, este foarte important să utilizați cu dedicație o protecție solară bună cu SPF de cel puțin 30, care este o rată medie SPF potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru adolescenți. Aplicarea regulată a cremei SPF nu numai că va preveni riscul de îngrijorare cronică a pielii, ci va reduce și cicatricile de acnee.

Atunci când alegeți SPF, încercați să alegeți o protecție solară cu spectru larg pentru dvs., deoarece oferă protecție atât împotriva razelor UVA, cât și a razelor UVB ale soarelui, ceea ce este un mare beneficiu pentru pielea dvs., deoarece vă protejează de riscul de cancer de piele.

Persoanele care rămân dependente exclusiv de crema hidratantă pentru piele și alte produse cosmetice pentru protecția solară sau de efectele nocive ale soarelui fac o greșeală foarte mare, mai ales când au dezvoltat deja cicatrici de acnee.

O protecție solară SPF dedicată și separată vă va hidrata pielea din interior și va diminua petele de piele deja dezvoltate. De asemenea, ajută la reducerea inflamației.

Nu aplicați o cremă hidratantă

Mulți oameni cu piele predispusă la acnee evită să folosească orice cremă hidratantă pe piele, cu convingerea că le va înrăutăți starea, ceea ce este greșit. Chiar dacă ați dezvoltat acnee sau cicatrici de acnee, puteți folosi o cremă hidratantă pentru îngrijirea pielii. Cu toate acestea, asigurați-vă că utilizați numai cremă hidratantă noncomedogenă.

Pielea afectată de acnee se usucă foarte ușor, mai ales dacă se folosește retinoid pentru tratament. Cu toate acestea, uscăciunea în exces poate duce la mai multe erupții în loc să vă facă bine. Așadar, utilizați un produs bun noncomedogenic pentru piele, deoarece nici nu vă va înfunda porii în continuare și nici nu va crea mai multe inflamații și cicatrici.

Încercați prea des tratamentul DIY

Masca de față sau remediile de casă sunt bune pentru rutina de îngrijire a pielii într-un mod natural. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a tratamentului DIY fără a cunoaște efectele finale ale ingredientelor sale asupra pielii poate duce la creșterea inflamației și a problemei erupțiilor.

Folosești aceste remedii DIY pentru a-ți reduce cicatricile de acnee, pigmentarea și erupția, totuși, de multe ori, unele dintre aceste remedii pot crea o reacție care poate dezvolta în continuare mai multe cicatrici și crește sarcinile pentru a face față unor probleme ale pielii.

Acest lucru se întâmplă mai ales în cazurile de peeling chimic în lipsa cunoștințelor adecvate și a experienței anterioare. De asemenea, remediile DIY care includ suc de lămâie dezvoltă adesea o reacție și agravează cicatricile.

Așa că asigurați-vă că utilizați aceste remedii într-o altă parte a corpului sau întrebați de la o persoană cu experiență înainte de a le aplica direct pe acnee sau cicatrici.

Utilizați peroxid de benzoil foarte concentrat

Utilizarea peroxidului de benzoil este foarte comună pentru tratarea inflamației și a bacteriilor care cauzează acnee ca contramedicament. Cu toate acestea, după cum spune vechea zicală, prea mult din orice nu este bine.

Aceeași regulă este aplicabilă pentru utilizarea ce este medicamentul ideal slim peroxidului de benzoil pentru tratarea cicatricilor de acnee și a inflamației, deoarece utilizarea excesivă și dozele acestuia pot dezvolta mai multă iritație, deschide pori noi, erupții și erupții pe piele.

Deci, este foarte important să alegeți o concentrație scăzută de peroxid de benzoil în loc de o concentrație mare. Acest lucru va ajuta la combaterea inflamației și a bacteriilor care cauzează acnee. De asemenea, vă va reduce și diminua cicatricile de acnee și problemele punctelor albe dacă sunt utilizate în doze adecvate după discutarea cu un dermatolog.

Evitați tratarea acneei devreme

O greșeală comună în ceea ce privește îngrijirea acneei, care deschide calea pentru creșterea cicatricilor de acnee, este neglijența față de rutina de îngrijire a acneei în stadiile incipiente de creștere. Mulți oameni cred că problema acneei va dispărea de la sine și nu va lăsa nicio cicatrice în urmă.

Cu toate acestea, acest lucru este adevărat, dar o chestiune riscantă, deoarece nu există nicio garanție că inflamația care se dezvoltă în pielea ta este de ce tip. Deci, dacă ați dezvoltat acnee inflamatorie, atunci va lăsa cu siguranță o cicatrice proastă în spate, chiar dacă acneea însăși va dispărea în viitor.

De asemenea, unii oameni au o problemă genetică de cicatrici de acnee, așa cum părinții lor și alți membri ai familiei au o problemă generală de cicatrici de acnee în piele. Într-o astfel de stare, fără a aștepta, ar trebui să începeți să acordați îngrijirea necesară acneei în stadiul incipient și fără întârziere.

Nu sunteți consecvent față de tratamentul acneei

Oamenii care nu mențin consecvența față de rutina lor de îngrijire sau de tratament ajung adesea cu o creștere mai mare a inflamației, precum și pete sau cicatrici de acnee.

La fel ca orice alt proces de tratament, chiar și procedura de tratare a acneei necesită consecvență pentru a o respecta până când dermatologul nu vă spune să o opriți. Se vede că este nevoie de mai mult de o lună pentru a experimenta o îmbunătățire vizibilă a semnului de acnee.

De asemenea, între această perioadă, puteți observa o creștere a inflamației sau mai multe erupții care face parte din această procedură de tratament și dispare încet și se reduce după aceea.

Deci, dacă vă lăsați rutina de tratament între ele sau rămâneți inconsecvenți în timp ce o urmați, atunci nu puteți vedea niciun semn vizibil de îmbunătățire și, de asemenea, acest tip de neglijență vă poate face ca acneea să ajungă cu cicatrici încăpățânate în spate.

De asemenea, continuați cu această rutină de tratament pentru acnee chiar și după ce acneea dispare, astfel încât să nu apară erupții ulterioare sau să nu existe risc de cicatrizare.

Nu urmați o rutină de dietă sănătoasă

O dietă sănătoasă vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea generală, inclusiv sănătatea pielii. Deci, atunci când nu urmezi o astfel de rutină de dietă sănătoasă, ajungi cu ușurință în victima multor probleme legate de piele, creșterea acneei și cicatrizarea acesteia este una dintre aceste probleme.

Așadar, asigurați-vă că mâncați zilnic alimente sănătoase și echilibrate, bogate în nutrienți, în masa de zi cu zi, pentru a vă menține sistemul imunitar puternic, astfel încât pielea să poată lupta cu ușurință cu inflamația care provoacă bacterii pentru a asigura pielea proaspătă și uniformă și texturată.

Toată lista menționată mai sus de greșeli făcute cu cicatricile de acnee sunt dușmani pentru sănătatea și frumusețea pielii tale. Așa că asigurați-vă că nu repetați astfel de greșeli și să rămâneți fără cicatrici și pete de-a lungul vieții.

Vizualizați sursele articolului"">Vizualizați sursele articoluluihttps://theklog.co/how-to-prevent-acne-scars/https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/acne-treatment-mistakes#1https://www.bioclarity.com/blogs/clear-skin/top-5-acne-mistakes

Pielea uscată necesită îngrijire suplimentară. Nimeni nu-și dorește ca pielea lor să arate fulgioasă și neuniformă. În acest scop, cel mai bun produs este un fond de ten care este destinat în primul rând tenului uscat.

În cazul în care aveți o piele uscată în mod natural, este recomandat să utilizați un fond de ten care să vă hidrateze pielea și să vă ofere o acoperire care rămâne pe piele toată ziua fără descuamări. Piele mature sunt mai predispuse la problema uscăciunii, dar totul datorită celei mai noi tehnologii pe care fondurile de ten destinate tenului uscat și neuniform se îmbunătățesc mereu. Aceste fonduri de ten vizează bine și alte probleme ale pielii, care includ deteriorarea soarelui, ridurile etc. Unele fonduri de ten chiar îți fac pielea strânsă împreună cu ascunderea, oferindu-ți astfel o piele frumoasă, cu aspect natural.

Cum aleg cel mai bun fond de ten pentru ten uscat?

Cuprins

Cum aleg cel mai bun fond de ten pentru pielea uscată? Cum să porți fondul de ten când ai pielea uscată și pete? Cele mai bune fond de ten pentru pielea uscată.

Când sunteți în căutarea celui mai bun fond de ten pentru pielea uscată, verificați mai întâi ingredientele. Acest lucru vă va oferi o idee despre ce produs să alegeți. Utilizați un produs care conține ingrediente care vă vor conforta și vă vor hidrata tenul. Fondul de ten ar trebui să vă ofere o acoperire naturală. Ar trebui să stea toată ziua și, de asemenea, să ofere proprietăți vindecătoare. Fă doar o căutare corectă, ca nu cumva să-ți pierzi banii pe produse de frumusețe inutile.

În cazul în care aveți pielea uscată, aveți nevoie de un produs care nu este complet mat, deoarece acest lucru vă va usca și mai mult pielea. Iar dacă fondul de ten este prea gras, vei avea un machiaj topit la prânz. Deci, practic, aveți nevoie de un produs care să nu fie uscat, dar care să rămână în același timp pe piele fără să se topească.

Cum să porți fond de ten atunci când ai pielea uscată și pete?

Persoanele cu pielea uscată se pot confrunta cu probleme în timp real încercând să alunece fondul de ten pe pielea pete, împreună cu acoperirea pielii uscate, descuamate și iritate. Dacă fondul de ten intră în liniile fine, te va face doar să arăți ca o statuie care se decojește.